1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Männen styr i Kristianstad

När två kvinnor på ledande positioner i Kristianstads kommun nu lämnar sina poster blir det enbart män i kommuntoppen. Männen dominerar bland såväl förvaltningschefer som i de politiska nämnderna och kommunala bolagen.
Kristianstad • Publicerad 10 augusti 2021
I Kristianstads kommun är det männen som dominerar på toppositionerna.
I Kristianstads kommun är det männen som dominerar på toppositionerna.Foto: Johan Nilsson/TT

Nuvarande kommundirektör Christel Jönsson har gått i pension och ersätts av Anders Johansson, 56 år. Även biträdande kommundirektör Merete Tillman har slutat. Hon ersätts av Peter Cavala, 54 år. Därmed blir det nu enbart män i kommuntoppen, både i politiken och på tjänstemannasidan.

I den politiska ledningen sitter män både som kommunstyrelsens ordförande, Pierre Månsson (L), och som vice ordförande, Peter Johansson (M), och även på oppositionsrådsposten med Anders Tell (S). Christina Borglund (KD) ingår i Alliansstyret, men har ingen ordförandepost i den politiska ledningen utan är enbart ledamot i kommunstyrelsen.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.