1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Många nya covid-fall i Kristianstad – äldreboende isolerat

Den senaste veckan har 294 nya fall av covid-19 rapporterats i Skåne. Ett äldreboende i Kristianstads kommun har isolerats. Där har två boende och fem anställda konstateras med covid-19.
I listan här nedan kan du se ökningen i din kommun.
Kristianstad • Publicerad 25 september 2020
Coronaviruset fortsätter att härja. Smittskyddsläkarna upprepar att vi har en allmän smittspridning i Skåne. Därför ska vi hålla avstånd, och inte minst – stanna hemma vid symtom.
Coronaviruset fortsätter att härja. Smittskyddsläkarna upprepar att vi har en allmän smittspridning i Skåne. Därför ska vi hålla avstånd, och inte minst – stanna hemma vid symtom.Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB

Bara under tisdagen rapporterades 64 nya fall – på ett dygn – av covid-19 i Skåne. Skåne har haft 5 517 fall sedan i mars.

– Sedan i onsdags, när vi uppdaterade siffrorna, har vi en boendeenhet med två smittade kunder och fem anställda, säger Camilla Gärdebring, chef för omsorgsförvaltningen.

Smittspårning har gjorts. Det var en anställd som uppvisat symtom och testat sig.

Smittspårning har gjorts. Det var en anställd som uppvisat symtom och testat sig. ”Vi tror att vi har stora möjligheter att begränsa det”, säger Camilla Gärdebring, omsorgschef.
Smittspårning har gjorts. Det var en anställd som uppvisat symtom och testat sig. ”Vi tror att vi har stora möjligheter att begränsa det”, säger Camilla Gärdebring, omsorgschef.

När en medarbetare har anmält symptom, eller konstaterats smittad, isolerar man boendet och inför full skyddsutrustning, säger Camilla Gärdebring.

I det här fallet har man stängt hela boendet.

– Vi tror att vi har stora möjligheter att begränsa det, säger hon.

Coronaviruset fortsätter att härja. Smittskyddsläkarna har gång på gång upprepat att vi har en allmän smittspridning i Skåne. Därför gäller det att vara försiktig, hålla avstånd, och inte minst – att stanna hemma vid symtom.

Totalt är nu 13 personer inlagda på skånska sjukhus för sjukdomen. Tre av dessa (oförändrat) befinner sig i intensivvård. En av dessa ligger på CSK.

294 nya fall har inträffat senaste veckan. Av dessa har 26 drabbat personer i Kristianstad. Östra Göinge har 2 nya fall, Bromölla 0 och Hässleholm 3.

Fakta

Antalet covidsmittade sedan mars – veckans ökning.

Bromölla 26 – 0

Helsingborg 1036 – 34

Hässleholm 224 – 3

Kristianstad 237 – 26

Lund 417 – 18

Malmö 1814 –125

Osby 31 – 0

Östra Göinge 36 – 2

Rapporterat antal avlidna med covid-19 är 277 (oförändrat)

Clifford JohansenSkicka e-post
Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.