1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Man rånad av falska poliser – poliser söker vittnen

Vid 18-tiden på tisdagen blev en person utsatt för ett rån vid ishallen i Kristianstad. Nu söker polisen vittnen till händelsen.
Kristianstad • Publicerad 7 oktober 2020
Två rånare utgav sig för att vara civilpoliser. Liknande rån har skett på andra håll i Skåne.
Två rånare utgav sig för att vara civilpoliser. Liknande rån har skett på andra håll i Skåne.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen i 18-årsåldern var utanför ishallen tillsammans med en kompis. Plötsligt kom två för honom okända personer fram och presenterade sig som civilpoliser.

Efter det hotade de mannen. De tvingade till sig en mobiltelefon och en mindre summa kontanter. Kompisen flydde från platsen.

”Ett vittne ska ha passerat förbi, precis när rånaren ropade att de var poliser. Det vittnet vill vi gärna komma i kontakt med”
Marielle Kamp, polisen i Kristianstad

Nu söker polisen fler uppgifter som kan leda till att brottet klaras upp.

– Ett vittne ska ha passerat förbi, precis när rånaren ropade att de var poliser. Det vittnet vill vi gärna komma i kontakt med, säger Marielle Kamp, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

– Om någon har hört eller sett någon vid ishallen så får de gärna höra av sig till oss, antingen direkt till 114 14 eller be att bli kopplad till polisen i Kristianstad, säger hon.

Polisen har ett vagt signalement på gärningspersonerna. Under onsdagen var ingen misstänkt gripen.

Liknande rån har skett tidigare i Skåne. Senast den 24 september blev en man i i 30-årsåldern rånad utanför Malmö stadshus. Där utgav sig rånarna också för att vara civilpoliser. Rånarna fick med sig en mobiltelefon. Ingen misstänkt är gripen.

Henrik NordellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.