1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Man körde i 184 km/h – klart drogpåverkad

Den 26-årige mannen körde i hög hastighet genom korsningar och skarpa kurvor i tätbebyggt område. Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafik.
Kristianstad • Publicerad 26 februari 2021
olycka polis hastighet onykter rattfylla cykel avspärrat lagen lag vapen gripen fartkamera
olycka polis hastighet onykter rattfylla cykel avspärrat lagen lag vapen gripen fartkameraFoto: 

Den livsfarliga körningen ska ha ägt rum en novembernatt strax efter midnatt. En polispatrull fick larm om ett fordon som kört ifrån en annan patrull i Nymölla. Vid Tosteberga stötte de på bilen och körde efter den. Vid korsningen mot Vanneberga kom en annan polispatrull som fick stanna för att inte bli påkörd, och bilen fortsatte i upp till 184 km/h. På vägen mot Rinkaby skjutfält bromsade slutligen bilen kraftigt och körde sedan in i en stolpe.

Enligt poliserna var föraren själv förvånad över att han inte stannat och kunde inte ge någon förklaring. Poliserna kunde se att han var klart påverkad av något och vid en test kunde man konstatera att han tagit MDMA, eller extasy, som är en centralstimulerande drog.

26-åringen åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik då han ”i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna”. Det var dessutom nollgradigt och halt på delar av vägen samt dålig belysning.

olycka polis hastighet onykter rattfylla cykel avspärrat lagen lag vapen gripen fartkamera

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.