1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Man döms för sexköp – ”Jag visste inte om att det var olaglig”

Sexköpet tog mindre än en kvart. Så fort Kristianstadsbon lämnade hotellrummet greps han av polis. ”Jag visste inte om att det var olagligt”, säger han i förhör med polisen.
Kristianstad/Göteborg • Publicerad 6 maj 2021
Mannen från Kristianstad betalade 1 000 kronor för sexköpet. När mannen greps på hotellet dokumenterades pengarna av polisen.
Mannen från Kristianstad betalade 1 000 kronor för sexköpet. När mannen greps på hotellet dokumenterades pengarna av polisen.Foto: Ur polisens förundersökning

I början av året spanade polisen i Göteborg utanför ett hotell. Där förekom det prostitution.

Flera män har åtalats eller dömts för sexköp på hotellet i Göteborg – en av dem är en 24-årig man från Kristianstad.

”Jag visste inte om att det var olagligt. Hade jag vetat det så hade jag inte köpt. Det är första gången jag köper”
24-åringen i polisförhör

Den 30 januari stämde 24-åringen träff med en prostituerad. Han hade fått kontakt med henne via en hemsida. Han betalade kvinnan 1 000 kronor för sex.

Enligt polisrapporten var mannen inne på hotellrummet i mindre en kvart. Han greps direkt efteråt av polisen. Mannen erkände på plats.

– Jag visste inte om att det var olagligt. Hade jag vetat det så hade jag inte köpt. Det är första gången jag köper, säger mannen i polisförhör.

Göteborgs tingsrätt har nu dömt mannen till 10 000 kronor i dagsböter.

fakta

Sexköpslagen

Sexköpslagen förbjuder köp av sexuella tjänster. Det är ett brott att köpa sexuella tjänster, men inte att sälja dem. Lagen trädde i kraft den 1 januari 1999.

Sverige blev det första landet i världen där det var olagligt att köpa sex trots att det är lagligt att sälja.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.