1. Svenska
  2. English
  3. العربية

”Man blir illa berörd, vi har mist en kollega när han utförde sitt jobb”

Klockan 12 på torsdagen hölls en tyst minut nationellt för den polisman som skjutits till döds i Göteborg. I Kristianstad samlades poliser på Stora Torg för att hedra den avlidne polisen. ”Man blir illa berörd, vi har mist en kollega när han utförde sitt jobb”, säger Helena Fridman, tillförordnad lokalpolischef.
Kristianstad • Publicerad 1 juli 2021
I Kristianstad samlades poliser på Stora Torg för att hedra den avlidne polisen.
I Kristianstad samlades poliser på Stora Torg för att hedra den avlidne polisen.Foto: Simon Rehnström

Natten till torsdagen avled en polisman efter att ha skadats i en skottlossning i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Händelsen utreds som mord och polisen har inlett en så kallad särskild händelse för att frigöra mer resurser.

Det finns, enligt TT på torsdagsförmiddagen, ingen misstänkt gärningsman.

Helena Fridman, tillförordnad lokalpolischef i Kristianstad, och Gustaf Persson, yttre befäl var på plats på Stora Torg.
Helena Fridman, tillförordnad lokalpolischef i Kristianstad, och Gustaf Persson, yttre befäl var på plats på Stora Torg.Foto: Simon Rehnström
TT/KB
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.