unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Mamma ska ha lurat till sig bidrag

En Kristianstadsbo är åtalad för bidragsbrott. Enligt åklagaren har hon lurat till sig totalt 89 825 kronor i tillfällig föräldrapenning.
Kvinnan ska ha lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan vid 28 tillfällen under 2017 och 2018.
Kvinnan ska ha lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan vid 28 tillfällen under 2017 och 2018.
Foto: Bosse Nilsson

Kvinnan ska ha lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan vid 28 tillfällen under 2017 och 2018. Sammanlagt ska hon fått 89 825 kronor från Försäkringskassan.

Hon har uppgett att hon har inte varit på sitt jobb utan varit hemma för vård av sjukt barn. Men i själva verket ska hon ha varit ledig, haft semester, själv varit sjuk eller så har barnet varit i skolan och hon på jobbet.

I åklagarens bevisning finns bland annat frånvaro- och närvarorapportering från hennes arbetsgivare och från barnets skola.

Kvinnan förnekar brott.