1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Lär dig teckna av proffs

Sugen på att lära dig teckna? Under juli är serietecknaren Amalia Alvarez på turné i Kristianstad, med workshops för unga 12–18 år. Alla serier ska ställas ut i en utställning på Kulturhuset Barbacka.
Kristianstad • Publicerad 8 juli 2020
Serietecknare Amalia Alvarez album ”Fem papperslösa kvinnors historier” utsågs till "årets bästa seriealbum" på webbsajten bokcirklar.se.
Serietecknare Amalia Alvarez album ”Fem papperslösa kvinnors historier” utsågs till "årets bästa seriealbum" på webbsajten bokcirklar.se.Foto: Amalia Alvarez

Amalia Alvarez är en chilensk-svensk författare och serietecknare. Hennes seriealbum ”Fem papperslösa kvinnors historier” utsågs till "årets bästa seriealbum" på webbsajten bokcirklar.se.

Serietecknaren Amalia Alvarez med crew åka på turné med en workshop i serieteckning. Under tisdagen var hon på Österängs bibliotek.
Serietecknaren Amalia Alvarez med crew åka på turné med en workshop i serieteckning. Under tisdagen var hon på Österängs bibliotek.Foto: Tommy Svensson
Felicia Axelsson, 17 år, är redan tecknare. ”Amalia vet hur det är i branschen, hon kan hjälpa en med sin serie. Och så behöver man inte vara nervös”, säger hon.
Felicia Axelsson, 17 år, är redan tecknare. ”Amalia vet hur det är i branschen, hon kan hjälpa en med sin serie. Och så behöver man inte vara nervös”, säger hon.Foto: Tommy Svensson

Under juli är hon på flera platser och håller workshop, bland annat på Urbana Hembygdsgården (8 och 15 juli), Aktivitetshuset Slottet (9-10 juli), Stadsbiblioteket (13 juli) och Gamlegårdens bibliotek (14 juli). Hon besöker även flera andra orter.

Flera deltagare har redan kommit igång.
Flera deltagare har redan kommit igång.Foto: Tommy Svensson

Alla serier ska ställas ut på Kulturhuset Barbacka i höst.

Lär mer på barbacka.se eller kristianstad.se/lov

Fredrik Grönwall sätter upp färdiga serier. I höst blir det utställning på Barbacka.
Fredrik Grönwall sätter upp färdiga serier. I höst blir det utställning på Barbacka.Foto: Tommy Svensson
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.