1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Lär dig teckna av proffs

Sugen på att lära dig teckna? Under juli är serietecknaren Amalia Alvarez på turné i Kristianstad, med workshops för unga 12–18 år. Alla serier ska ställas ut i en utställning på Kulturhuset Barbacka.
Serietecknare Amalia Alvarez album ”Fem papperslösa kvinnors historier” utsågs till "årets bästa seriealbum" på webbsajten bokcirklar.se.
Foto: Amalia Alvarez

Amalia Alvarez är en chilensk-svensk författare och serietecknare. Hennes seriealbum ”Fem papperslösa kvinnors historier” utsågs till "årets bästa seriealbum" på webbsajten bokcirklar.se.

Serietecknaren Amalia Alvarez med crew åka på turné med en workshop i serieteckning. Under tisdagen var hon på Österängs bibliotek.
Foto: Tommy Svensson
Felicia Axelsson, 17 år, är redan tecknare. ”Amalia vet hur det är i branschen, hon kan hjälpa en med sin serie. Och så behöver man inte vara nervös”, säger hon.
Foto: Tommy Svensson

Under juli är hon på flera platser och håller workshop, bland annat på Urbana Hembygdsgården (8 och 15 juli), Aktivitetshuset Slottet (9-10 juli), Stadsbiblioteket (13 juli) och Gamlegårdens bibliotek (14 juli). Hon besöker även flera andra orter.

Flera deltagare har redan kommit igång.
Foto: Tommy Svensson

Alla serier ska ställas ut på Kulturhuset Barbacka i höst.

Lär mer på barbacka.se eller kristianstad.se/lov

Fredrik Grönwall sätter upp färdiga serier. I höst blir det utställning på Barbacka.
Foto: Tommy Svensson