1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Länsstyrelsens råd till C4 Shopping: Fler åtgärder behövs

Besökare uppmanas att handla en och en på C4 Shopping. Men det är få som följer rådet. Länsstyrelsen tycker att köpcentrumet bör vidta fler åtgärder.
Kristianstad • Publicerad 12 april 2021
Sara Flinck, handläggare på länsstyrelsen, tycker C4 Shopping bör bli bättre – för många kunder handlar tillsammans.
Sara Flinck, handläggare på länsstyrelsen, tycker C4 Shopping bör bli bättre – för många kunder handlar tillsammans.Foto: Lasse Ottosson

Länsstyrelsen Skåne har gjort en rutinkontroll på C4 Shopping. Detta för att granska hur C4 Shopping följer restriktionerna för pandemin. Då påpekade handläggaren att det inte syns tillräckligt tydligt att du bör handla ensam.

”De skulle kunna prata med besökare och uppmana dem att inte gå in tillsammans”
Länsstyrelsen, om att ha kundvärdar

I ett tillsynsprotokoll från rutinkontrollen står det också att länsstyrelsen uppmanar C4 Shopping till bättring. Det gäller punkten ”Har lämpliga åtgärder vidtagits för att sällskap med fler än en person inte besöker handelsplatsen samtidigt”.

Länsstyrelsen skriver att det finns ett anslag som uppmanar besökarna att handla ensamma. Men det är många som inte följer rådet. Därför föreslås C4 Shopping att ta till fler åtgärder, till exempel kundvärdar. De skulle kunna prata med besökare och uppmana dem att inte gå in tillsammans.

C4 Shopping ska svara till länsstyrelsen hur de tänkt göra förbättringar.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.