1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Låna en elcykel på Kb Mosaik i Näsby

Vill du testa hur det är att cykla på en elcykel? Nu har du chansen. Kristianstads kommun erbjuder nu möjligheten att kostnadsfritt testa en elcykel för att ta dig till arbetet, affären eller fritidsaktiviteterna.
Kristianstad • Publicerad 20 oktober 2022
Låna en elcykel på Kb Mosaik i Näsby.
Låna en elcykel på Kb Mosaik i Näsby.Foto: Sofyan Aswad

Man bokar tid på kommunens hemsida www.kristianstad.se, sök på ordet elcykel. Elcykeln hämtas och lämnas på Kb Mosaiks redaktion på Gamlegårdens köpcentrum.

För att få låna en elcykel ska du ha fyllt 18 år. När man lånar cykeln skriver man på ett avtal som reglerar vad som händer om till exempel cykeln blir skadad eller stulen.

Man kan låna elcykeln i max 12 dagar. Du får låna respektive cykel en gång per år.

Utlåning av el-cyklar på Näsby är ett samarbete mellan Stadsutveckling Näsby, Klimatsmarta Näsby och Viable Cities – tre olika uppdrag som drivs av Kristianstad kommun där hållbarhetsfrågor står i fokus.

Annika Olsson, projektledare Stadsutveckling Näsby och Maria Asklund, Planeringsstrateg.
Annika Olsson, projektledare Stadsutveckling Näsby och Maria Asklund, Planeringsstrateg.Foto: Sofyan Aswad

– Tanken är att fler ska få möjlighet att prova elcyklar som är ett miljövänligt alternativ till bilresor. Vi hoppas att få fler att tänka på hållbara resor genom utlåning av elcyklar på Näsby, säger Annika Olsson, projektledare Stadsutveckling Näsby.

Läsa mer info på kommunens hemsida: Testa elcykel - Kristianstads kommun.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.