1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kvinnan som träffades av tre skott berättar – ”Där satt jag och skrek”

Hon träffades av tre skott. Hennes ena arm trasades sönder och ett skott krossade tänder i överkäken. ”Jag var på fel plats vid fel tidpunkt”, säger hon.
Kristianstad • Publicerad 27 augusti 2021 • Uppdaterad 29 augusti 2021
Strax efter skottlossningen vid Gamlegårdens Centrum. Polisen har märkt ut fynd som gjorts på parkeringsplatsen med gula koner.
Strax efter skottlossningen vid Gamlegårdens Centrum. Polisen har märkt ut fynd som gjorts på parkeringsplatsen med gula koner.Foto: Simon Rehnström

Det är Kvällsposten som har träffat ”Gun”, en kvinna i 60-årsåldern som hamnade mitt i skottlossningen vid Gamlegårdens Centrum en eftermiddag i början av augusti.

Hon hade precis postat ett brev och var på väg till pizzerian när hon hörde flera skott avlossas. Ett träffade hennes vänstra överarm. Ett träffade i ansiktet – det gick in genom kinden och krossade tänder i överkäken på väg ut. Ett träffade höger ben.

Två kulor träffade skylten över området, placerad utanför ingången till köpcentrat. Flera kulor träffade muren bakom.
Två kulor träffade skylten över området, placerad utanför ingången till köpcentrat. Flera kulor träffade muren bakom.Foto: Johan Nilsson/TT

Hon såg inte den eller de som sköt, hon hade ryggen till.

– Jag förstod vad som hade hänt och minns att jag lyckades ta mig in i köpcentrumet. Där sjönk jag ner mot en vägg. Där satt jag och skrek. Jag tänkte att jag blivit träffad och jag undrade om jag skulle dö, säger hon till Kvällsposten.

”Jag har flera månader av det här kvar, min arm kanske aldrig blir återställd”
”Gun”

Nu, tre veckor senare, är hon hemma från sjukhuset. Hemma på Gamlegården, där hon har bott i hela sitt liv. Med hjälp av sin sambo har hon börjat göra små försök att ta sig ut. På grund av skadorna i munnen har hon svårt att äta. Hon tar starka mediciner för att stå ut med smärtan och får hemsjukvård tre gånger i veckan.

– Jag har blivit en i statistiken. ”Hon blev skjuten och hon klarade sig”, tänker nog folk. Men för mig återstår så mycket. Jag har flera månader av det här kvar, min arm kanske aldrig blir återställd. Och jag är sjukskriven utan full inkomst. Det är så mycket jag måste göra nu, säger hon till Kvällsposten.

Förutom ”Gun” skadades två män i skottlossningen. En man i 20-årsåldern träffades i magen. En man i 30-årsåldern träffades i benet. Region Skåne bedömde deras skador som allvarliga.

Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.