GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Kvinna omhäktad för flera sexbrott mot barn – nu också våldtäkt

Kvinnan i 40-årsåldern – som tidigare häktats för flera sexbrott mot barn i Hässleholms kommun – är nu även misstänkt för våldtäkt mot barn.
Även en man i 60-årsåldern misstänks för sexbrott mot barn. Han har tidigare varit chef i en skånsk kommun.
Hässleholm • Publicerad 15 december 2022 • Uppdaterad 19 december 2022
kollage
kollage

När den man i 60-årsåldern som tidigare varit chef i skånsk kommun omhäktades förra veckan hade brottsmisstankarna mot honom utökats från barnpornografibrott till att även innefatta anstiftan till våldtäkt mot barn – alltså att han förmått någon annan att utföra en barnvåldtäkt.

Nu har även brotten som kvinnan i 40-årsåldern är misstänkt för blivit fler.

Arkivbild. Hässleholms tingsrätt
Arkivbild. Hässleholms tingsrättFoto: Mikael Persson

– Hon är häktad även för våldtäkt mot barn. Men det är inte samma misstanke som vid den första häktningen, säger Zebastian Liljegren.

Redan då, i mitten av november, ville åklagaren häkta henne även för det brottet, men då gjorde tingsrätten bedömningen att det inte fanns skäl nog. Däremot häktades hon för två fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering samt två fall av sexuellt ofredande av barn – brott som hon fortfarande är misstänkt för.

Kan fler personer komma att bli misstänkta i det här ärendet?

– Det är inget jag vare sig kan eller vill kommentera i nuläget.

Nu har åklagaren fyra veckor på sig att väcka åtal eller begära nya omhäktningsförhandlingar, säger Zebastian Liljegren, åklagare.

– Det är ytterst osannolikt att jag kommer kunna väcka åtal den 5 januari också. Jag ser inte att vi kommer vara klara med utredningen på ett bra tag. Det är många förhör som ska hållas och andra utredningsåtgärder som kommer att ta tid.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.