GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kvinna med hund söks av polisen: ”Hennes iakttagelser viktiga”

Två personer greps och anhölls efter en polisinsats på E22 i Kristianstad.
Nu efterlyser polisen en kvinna som kan ha blivit vittne till det brott duon misstänks för.
Kristianstad • Publicerad 17 november 2022
Polis
PolisFoto: Tommy Svensson, TT

– Hennes iakttagelser kan vara väldigt viktiga, säger Karl Knutsen-Öy, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Det var på tisdagseftermiddagen som ett misstänkt stöldförsök inträffade på Söder i Kristianstad. Enligt uppgifter till polisen hade någon gett sig på en bil som stod parkerad på Arenavägen, i närheten av fotbollsarenan och brandstationen.

Polisen larmades om brottet och efter en stunds sökande hittade polisen en bil, som stoppades på E22 vid Vilan. En man och en kvinna greps på platsen och fördes till polishuset där de anhölls. De misstänks för försök till stöld av en katalysator.

Polishuset i Kristianstad.
Polishuset i Kristianstad.Foto: Tommy Svensson

Nu utreder polisen ärendet och kartlägger händelseförloppet. I det arbetet kan en kvinna ha en nyckelroll i egenskap av vittne.

Kvinnan ska ha gjort iakttagelser av det misstänkta brottet och pratat med en annan person, en man, som därmed också blivit vittne till händelsen.

– Enligt de uppgifter vi får in till oss ser den här kvinnan något när brottet påbörjas. Hon får kontakt med en man, som blir vittne nummer två. Det är hennes iakttagelser som gjort att vittne nummer två har börjat titta, säger Karl Knutsen-Öy, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

När polispatrullen kom fram till platsen hade kvinnan hunnit gå därifrån. Hon beskrivs vara någonstans i 50–60-årsåldern. Hon har vid tillfället varit ute och gått med en hund.

Polisen vill komma i kontakt med kvinnan för att ta del av det hon sett.

– Hennes iakttagelser kan vara väldigt viktiga. Vi hoppas att någon känner igen sig på beskrivningen och tar kontakt med krimjouren i Kristianstad, via polisens växelnummer 114 14, säger Karl Knutsen-Öy.

– Det kan ju vara någon annan också som har sett något. I så fall ber vi den personen att också höra av sig.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.