unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kristianstad bland de värst drabbade av covid-19

Kristianstad är en av kommunerna i Skåne som är värst drabbat av covid-19. ”Vi har vårdat fler patienter på sjukhus än i Helsingborg, som är en större stad”, säger Johan Cosmo, sjukhuschef på CSK.
Antalet nya fall i covid-19 i Skåne visar att Kristianstads kommun är bland de värst drabbade kommunerna.
Antalet nya fall i covid-19 i Skåne visar att Kristianstads kommun är bland de värst drabbade kommunerna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Antalet nya fall i covid-19 i Skåne visar att Kristianstads kommun är bland de värst drabbade kommunerna. Det visar siffror för förra veckan (Vecka 46).

I Kristianstad var det 473 fall per 100 000 invånare. Bara Bjuv och Ängelholm hade fler, med 617 respektive 579 smittade per 100 000.

quote
Lyckligtvis har vi inga ställen där många är smittade, utan bara enstaka fall

Sedan i mars har Kristianstad totalt 1 322 personer smittade med covid-19. Det är en ökning med 405 personer senaste veckan.

Ökningen märks på Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK):

– Vi har vårdat fler patienter på sjukhus än i Helsingborg, som är en större stad, säger sjukhuschefen Johan Cosmo.

– Vi vårdar fortfarande fler.

I Kristianstads kommun finns det nio nya fall av covid-19 bland verksamheter inom omsorgen. Totalt har nu 74 personer smittats. 32 personer är friskförklarade, en ökning med sex personer.

Camilla Gärdebring, omsorgschef.
Camilla Gärdebring, omsorgschef.

Verksamheter är bland annat äldreboenden, särskilt anpassade boenden, korttidsboenden, dagverksamhet och hemsjukvård.

– Lyckligtvis har vi inga ställen där många är smittade, utan bara enstaka fall. Man ska komma ihåg att vi har över 100 verksamheter, säger Camilla Gärdebring, omsorgschef.