1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Körkortslös knarkpåverkad förare döms — igen

47-åringen stoppades fem gånger under fyra månader förra året för olovlig körning. Nu döms han till fängelse för flera brott.
Kristianstad • Publicerad 3 maj 2021
Foto: Gorm, Kallestad

Mannen från Kristianstad döms till tre månaders fängelse för bland annat stöld, ringa stöld, märkesförfalskning, olovlig körning vid fem tillfällen, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Brotten begicks i augusti, september och november 2020.

Det har bland annat handlat om bilkörning under påverkan av amfetamin och utan att ha rätt att köra bil, byte av registreringsskylt på fordon, och en stöld i en matvarubutik där mannen vid samma tillfälle bar kniv.

Mannen erkänner samtliga brott. Han förekommer under 68 avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts för flera fall av bland annat grov olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.