GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Kommunalrådet Peter Johansson (M) avgår

Kommunalrådet Peter Johansson (M) avgår. Han gör det efter många turer kring ett fritidshus han bygger i Åhus. Den 1 maj meddelade Moderaterna i Kristianstad att Peter Johansson lämnar politiken.
Kristianstad • Publicerad 3 maj 2022
Kommunalrådet Peter Johansson (M) avgår efter tolv år i politiken.
Kommunalrådet Peter Johansson (M) avgår efter tolv år i politiken.Foto: Mikael Persson

Peter Johansson har haft politiska toppositioner i tolv år. Enligt pressmeddelandet från moderaterna har han sedan tidigare aviserat att han vill lämna före valet i höst.

– Han sa redan för ett år sedan, att han ville avgå under mandatperioden, säger Camilla Palm (M), ordförande för kommunkretsen. Hon förväntas ta över som ordförande för kommunstyrelsen i maj/juni.

”Ingen i Moderaterna har krävt att jag ska avgå. Det är ett helt eget val.”
Peter Johansson
Kommunalrådet Peter Johansson (M) har byggt ett hus i Åhus som anses bryta mot bygglov och detaljplan.
Kommunalrådet Peter Johansson (M) har byggt ett hus i Åhus som anses bryta mot bygglov och detaljplan.Foto: Mikael Persson
Camilla Palm (M) är ordförande för omsorgsnämnden.
Camilla Palm (M) är ordförande för omsorgsnämnden.Foto: Mikael Persson

Men enligt uppgift till Kb/Nsk beror beslutet på Peter Johanssons omtvistade fritidshusbygge i Åhus. Moderaterna i Kristianstad ska ha krävt att Peter Johansson skulle förklara oklarheterna för partiet. Något som Peter Johansson ska ha vägrat.

Moderaterna i Kristianstad kommer att föreslå Camilla Palm (M) som ny ordförande i kommunstyrelsen på kommunfullmäktige den 10 maj.
Moderaterna i Kristianstad kommer att föreslå Camilla Palm (M) som ny ordförande i kommunstyrelsen på kommunfullmäktige den 10 maj.

Peter Johansson hävdar bestämt att hans avgång inte alls har med bygget att göra.

– Jag har kallat till mig fullmäktigegruppen och informerat. Det gjorde jag för flera veckor sedan, säger han.

– Ingen i Moderaterna har krävt att jag ska avgå. Det är ett helt eget val.

Enligt Camilla Palm har han även avsagt sig sin plats på partiets lista inför valet i september.

Matti StenrosenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.