1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Knarklangare och kunder åtalas

För en månad sedan dömdes 20-åringen till fängelse för flera narkotikabrott. Nu riskerar han, och personer som han ska ha sålt knark till, ytterligare straff.
Kristianstad • Publicerad 1 februari 2021
Narkotika som anträffats i samband med polisens insatser mot det kriminella nätverket på Charlottesborg.
Narkotika som anträffats i samband med polisens insatser mot det kriminella nätverket på Charlottesborg.Foto: Polisen

20-åringen ingår i ett kriminellt nätverk på Charlottesborg och kontrolleras regelbundet av polisen. Genom sitt arbete mot narkotika i området har polisen skaffat sig bra koll på vilka bilar gänget använder och hur de brukar gömma sina droger utomhus. Det har lett till att flera personer den senaste tiden kunnat lagföras för framförallt narkotikabrott.

20-åringen fick ett 14 dagar långt fängelsestraff. Han hade bland annat tagits på bar gärning i samband med att han sålde knark. Nu har den unge mannen på nytt åtalats för åtta olika brottsmisstankar, samtliga narkotikarelaterade.

Vid tre tillfällen förra året ska polisen ha sett honom sälja droger i Kristianstad. Även de tre knarkköparna står åtalade.

Vid ett annat tillfälle bevakade polisen Charlottesborg med drönare och såg hur 20-åringen hoppade ut ur en bil och hämtade något vid en buske. När polisen stoppade bilen hade 20-åringen amfetamin gömt i kalsongerna, och vid busken i fråga hittades en amfetamingömma under en stenplatta.

Totalt har cirka 250 narkotikaklassade tabletter, 80 gram cannabis, 55 gram amfetamin och en mindre mängd kokain beslagtagits i ärendet. Åklagaren yrkar också på att 20-åringen inte ska få behålla drygt 15 000 kronor i kontanter som tagits från honom.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.