1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Klottrare igenkänd på Facebook-film

Problemen med den senaste tidens klotter i Broby ser ut att vara på väg att klaras upp. Två barn med en sprejburk har fångats på film som visar när de sprejar på en vägg i centrum.
Östra Göinge • Publicerad 3 mars 2021 • Uppdaterad 4 mars 2021
Platser runt om i Broby utsattes för klotter i slutet av förra veckan. Här är det klotter på Göingeskolan som mötte niorna på måndagsmorgonen.
Platser runt om i Broby utsattes för klotter i slutet av förra veckan. Här är det klotter på Göingeskolan som mötte niorna på måndagsmorgonen.Foto: Mikael Persson

– Vi har bra koll på vilka dessa är, säger Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef.

I slutet av sportlovsveckan klottrades det på flera ställen i Broby. Bland annat fick polisen sin entrédörr nerklottrad, på busstationen i Broby klottrades det mitt på blanka dagen i en busskur, på ”taxikuben” och den offentliga toaletten liksom på de svarta diabasstenarna och på Kulturhuset.

Även en av affärerna i centrum fick sin vägg nedklottrad och då fastnade också förövarna på bild. Två yngre killar som identifierats genom att övervakningsfilmen lades ut på Facebook.

Under måndagen upptäcktes det ännu fler ställen med klotter. Bland annat hade det klottras med röd färg i entrén till Göingeskolan. Dessutom fanns det mer klotter på busstationen.

Per Cederholm, polischef.
Per Cederholm, polischef.Foto: 

Nu har namn och film lämnats över till polisen. Killarna är under 15 år.

– Vi tar då kontakt med kommunen och socialen. Begär sedan socialen att vi ska göra en utredning så gör vi det, säger Cederholm.

Klottret vid busstorget i Broby fanns kvar under måndagen.
Klottret vid busstorget i Broby fanns kvar under måndagen.Foto: Mikael Persson
Den röda färgen syns lite varstans i Broby.
Den röda färgen syns lite varstans i Broby.Foto: Mikael Persson
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.