1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Klart: Kommunen sätter in väktare på badplatser

Stökigt och otryggt vid badplatserna. Nu agerar kommunen – genom att sätta in väktare. ”Det är en akut situation”, säger Pierre Månsson (L), ordförande i kommunstyrelsen.
Åhus/Kristianstad • Publicerad 24 juni 2021
Åhus. Täppet och området vid badbryggan kommer ha väktare framöver.
Åhus. Täppet och området vid badbryggan kommer ha väktare framöver.Foto: Mikael Persson

På sociala medier och i Kristianstadsbladets jourhavande spalt har oron kring Åhusbryggan ventilerats. Det finns uppgifter om trakasserier och att unga män samlas i större gäng på kvällarna. De bestämmer vilka som får gå på bryggan och inte.

”Det är helt galet att det ska behövas, men vi har förstått att situationen är sån”
Pierre Månsson (L), ordförande i kommunstyrelsen

Kommunen har nu beslutat sig för att sätta in två väktare på Täppet, vid bryggan. Dessutom sätts en väktare in vid badplatsen i Balsby.

Det har även kommit in rapporter om skadegörelse, eldning där det är förbjudet, nedskräpning och att bilar kör långt närmare vattnet än vad som är tillåtet.

”Det har blivit vissa platser där man uppfattar en otrygghet. Vi vill se om vi kan komma till rätta med det”, säger Andreas Poppius, säkerhetschef i Kristianstads kommun.
”Det har blivit vissa platser där man uppfattar en otrygghet. Vi vill se om vi kan komma till rätta med det”, säger Andreas Poppius, säkerhetschef i Kristianstads kommun.Foto: Lasse Ottosson

På onsdagen sammanträdde kommunstyrelsen.

– Det är helt galet att det ska behövas, men vi har förstått att situationen är sån, säger ordförande Pierre Månsson (L) och vice ordförande Peter Johansson (M).

Väktarna kommer att vara på plats under eftermiddagar och kvällar två veckor framåt, med start från onsdagen.

Därefter ska en utvärdering göras.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.