KDFF imponerade mot FC Rosengård: ”Vi var respektlösa”

KDFF skrällde och tog poäng mot FC Rosengård (1–1).
 Det var lagets fjärde raka match mot mästarna – utan att förlora.
– Det kändes som att vi var lite respektlösa i dag. Jag tror det var jätteviktigt, säger målskytten Mia Carlsson.
Fotboll/Malmö • Publicerad 27 september 2021
Josefine Rybrink, Mia Carlsson och Sveindis Jane Jonsdottir firar KDFF:s mål på Malmö Idrotttsplats.Foto: NISSE NILSSON

Mötet mellan Kristianstads DFF och FC Rosengård i juni slutade 0–0. I helgens match i Malmö kom målen i andra halvlek.

”Det är alltid skönt att göra mål”
Mia Carlsson, vänsterback

Rosengårds Sanne Troelsgaard rullade in 1–0 i öppen kasse bara minuter efter paus. Men sen skadade lagets stjärna, mittfältaren Jelena Cankovic, sig i foten. Hon bars ut på bår.

Tränaren Elisabet ”Beta”Gunnarsdottir var nöjd med matchen. Det känns skönt. Vi har spelat tre matcher här utan att förlora”.Foto: NISSE NILSSON

Då vaknade KDFF till, Mia Carlsson gjorde mål till 1–1.

– Det är alltid skönt att göra mål. Senast var mot Bordeaux hemma så detta var nästan lika skönt, säger vänsterbacken.

– Det kändes som att vi var lite respektlösa idag. Det tror jag är jätteviktigt när man ska komma hit och ta poäng, säger hon.

Rosengård leder serien, KDFF ligger fyra.

Filip EdvardssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.