1. Svenska
  2. English
  3. العربية

KDFF föll mot Bordeaux: ”Har ett för oerfaret lag”

Det franska laget Bordeaux vann med 3-1. Målen kom redan i första halvlek.
– Det är bara att konstatera, vi har ett för oerfaret lag för den här scenen, säger KDFF-tränaren Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir.
KDFF är nu borta ur Champions League.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 23 augusti 2021
”Neeej! Hur kunde det inte bli mål?” Sveindis Jane Jonsdottir och Evelina Summanen efter Therese Åslands nick – som inte blev mål.
”Neeej! Hur kunde det inte bli mål?” Sveindis Jane Jonsdottir och Evelina Summanen efter Therese Åslands nick – som inte blev mål.Foto: Mikael Persson

I första halvlek dominerade Bordeaux. Efter paus hade Kristianstads DFF flera chanser och pressade det franska laget hårt. Men det blev inga mål, bland annat missade Sveindis Jane Jonsdottir öppet mål.

”Vi spelar ju nästan ut dem i andra halvlek”
Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir, tränare i KDFF

– Vi måste inse att vi måste spela fler matcher mot bra europeiskt motstånd innan vi går in i ett Champions League-kval, säger KDFF-tränaren.

Mia Carlsson nickade in KDFF:s enda mål.
Mia Carlsson nickade in KDFF:s enda mål.Foto: Mikael Persson

– Vi spelar ju nästan ut dem i andra halvlek. Tyvärr kommer inte målen. Men jag är ändå stolt över mitt lag. Det är bara att fortsätta satsa så kommer vi förhoppningsvis tillbaka till den här scenen någon gång i framtiden.

Men CL-äventyret 2021 är över.

Hur ont det än gör i det orangea KDFF-hjärtat.

Marcus NilssonSkicka e-post
Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.