1. Svenska
  2. English
  3. العربية

K-fastigheter hotas av straffavgift för byggbodar

K-fastigheter hotas av en straffavgift på 38 000 kronor, efter att ha placerat ut fem stycken byggbodar vid sitt planerade höghusbygge.
Även byggbodar kan nämligen kräva bygglov och startbesked – vilket i det här fallet saknas.
Hässleholm • Publicerad 6 december 2022
K-Fastigheter får böta
K-Fastigheter får bötaFoto: Simon Rehnström, Hässleholms kommun

Det är i samband med K-fastigheters nya höghusbygge i västra Hässleholm som räddningstjänsten, och senare miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen, har uppmärksammat en olovlig åtgärd.

Fem byggbodar har placerats ut över fastighetsgränsen vid Maltgatan. Både bygglov och startbesked för byggbodarna saknas.

Fem byggbodar har utan lov och startbesked placerats på en annan fastighet.
Fem byggbodar har utan lov och startbesked placerats på en annan fastighet.Foto: Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Efter att K-fastigheter hade uppmärksammats på felet lämnades visserligen en bygglovsansökan för bodarna in, men den drogs tillbaka knappt en månad senare. Bodarna stod då fortfarande kvar.

Enligt förslaget ska nu en avgift på 38 000 kronor tas ut av Karlsson fastigheter i Hässleholm AB, såvida inte byggbodarna har plockats bort före miljö- och stadsbyggnadsnämndens möte den 21 december.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.