GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Imam om Paludans ansökan: ”Det förstör allt vi gör”

Högerextrema politikern Rasmus Paludan har ansökt om att få bränna Koranen i Kristianstad.
– Det förstör allt vi gör för bättre integration och kommunikation mellan samhällets olika delar, säger Shaaban Abou Zur, imam.
Om Paludan kommer att få tillstånd är inte klart ännu.
Kristianstad • Publicerad 24 maj 2022
Shaaban Abou Zour, imam i Kristianstad.
Shaaban Abou Zour, imam i Kristianstad.

Islamiska föreningens imam, Shaaban Abou Zur, uttrycker sin djupa sorg över begäran från högerextrema politikern Rasmus Paludan att bränna Koranen på Näsby.

Paludans begäran för minnet tillbaka till den oro och rädsla som samhället upplevde för några veckor sedan, när han brände Koranen i flera områden i Sverige.

– Det förstör allt vi gör för bättre integration och kommunikation mellan samhällets olika delar, säger Shaaban Abou Zur.

– Denna handling hjälper till att sprida hat och uppvigling till våld på Näsby, särskilt eftersom vi pratar om ett område som ursprungligen klassificeras som ett utsatt område.

”Då kan vi bara be alla att lugna ner sig, inget mer. Samtidigt hoppas vi verkligen att det inte blir oroligheter i regionen och att ingen kommer till skada”
Shaaban Abou Zur, imam

Om Paludan kommer att få tillstånd är inte klart ännu. Demonstrationen ska äga rum utanför moskén på Näsby på söndag.

Enligt ansökan till polisen vill Rasmus Paludan demonstrera ”mot islam i Sverige”.

– Vi hoppas att den här högerextremisten inte får tillstånd. För att inte provocera känslorna hos invånarna i detta område och de allmänna muslimerna i Sverige och världen, säger Shaaban Abou Zur.

Men tänk om han får tillstånd?

– Då kan vi bara be alla att lugna ner sig, inget mer. Samtidigt hoppas vi verkligen att det inte blir oroligheter i regionen och att ingen kommer till skada, säger Abou Zur.

Vi har yttrandefrihet i Sverige, hur ser du på det?

– När han hånar och bränner Koranen, vilket är en helig sak för en ganska stor grupp som bor i samhället, är han den som missbrukar yttrandefriheten. Demokratin är jätteviktig för oss, men det är oacceptabelt att missbruka det.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.