GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Högsta elpriset i år i södra Sverige

Elpriset i södra Sverige blir på måndagen det högsta hittills i år.
Sverige • Publicerad 23 januari 2023 • Uppdaterad 24 januari 2023
Elpriset
Elpriset

Enligt elbörsen Nord Pool landar priset i elområde 4, som är sydligaste Sverige, på 2:11 kronor per kilowattimme. I elområde 3, där bland annat Stockholm ingår, landar priset på 1:66 kronor per kilowattimme.

I norra Sverige sjunker priset istället. I elområde 1 och 2 ligger elpriset på måndagen på 0:61 kronor (61 öre) per kilowattimme.

Ovanpå priset på Nord Pool tillkommer för hushållen elbolagens påslag, elskatt, moms och elnätsavgift i storleksordningen 1:50 kronor per kilowattimme.

Det blir dyrare med el.
Det blir dyrare med el.Foto: Henrik Montgomery/TT
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.