1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hjärtlig invigning av Hjärtebacke förskola

Under fredagen invigdes Hjärtebacke förskola. Det är den tredje nya förskolan som invigs på Näsby – på två år. Förskolan ligger där Gamlegårdsskolan låg, men lokalerna är helt nya. Och den stora gården är helt ny.
Kristianstad • Publicerad 20 augusti 2021 • Uppdaterad 21 augusti 2021
Rektor Maria Werngren pratade till både barn och personal under invigningen.
Rektor Maria Werngren pratade till både barn och personal under invigningen.Foto: Michell Grönlund

– Välkomna till Hjärtebackes fantastiska förskola!, hälsar rektor Maria Werngren.

– De här senaste veckorna, inför öppningen, har varit rent sagolikt roliga, säger hon.

De första barnen klev in genom dörrarna på Hjärtebacke i måndags. De flesta av barnen som går här har tidigare gått på Näsbyvillan.

”Vi är glada att vi kan ha en så hög andel behörig personal på våra förskolor”
Daniél Tejera (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden
Hjärtebackes förskola invigdes under fredagen.
Hjärtebackes förskola invigdes under fredagen.Foto: Michell Grönlund
Gården på förskolan är designad för att passa läroplanen. Det berättar Bodil Bengtsson, utvecklingsledare på Hjärtebacke.
Gården på förskolan är designad för att passa läroplanen. Det berättar Bodil Bengtsson, utvecklingsledare på Hjärtebacke.Foto: Michell Grönlund

Många skolor och förskolor på Näsby byggdes på 60-70-talen. De har varit gamla och slitna. Gamlegårdsskolan revs för att ge plats åt Hjärtebacke förskola. Den gamla skolgården har fått en rejäl make-over. Hela huset är nybyggt.

Hjärtebacke är den tredje nya förskolan som öppnas på Näsby på senare år. 2019 öppnade Berga förskola. 2020 öppnade Tvedegårds förskola.

– Ni barn här på Näsby och i Kristianstad är det viktigaste vi har. Ni ska ha de bästa förskolorna och skolorna, sa Daniél Tejera (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Från vänster Maria Werngren (rektor), Daniél Tejera (L) och Ulrika Tollgren (S) var med på invigningen.
Från vänster Maria Werngren (rektor), Daniél Tejera (L) och Ulrika Tollgren (S) var med på invigningen.Foto: Michell Grönlund

Han och nämndens vice ordförande Ulrika Tollgren (S, gästade invigningen under fredagsförmiddagen.

Det har inte varit svårt att hitta personal till förskolan.

– Vi är glada att vi kan ha en så hög andel behörig personal på våra förskolor. De nya förskolorna är också byggda med bra arbetsmiljö, så att den personal vi har ska vilja stanna, säger Daniél Tejera.

Michell GrönlundSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.