1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Hemmapremiär i fotboll: KDFF vände och vann mot Djurgården

Kristianstads DFF tog säsongens första seger i hemmapremiären mot Djurgårdens IF. Sveindis Jane Jonsdottir avgjorde i slutet av matchen.
– Det går inte att beskriva hur skönt det målet var, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir, efter segermålet i den 84:e minuten.
Kristianstad • Publicerad 27 april 2021
Sveindis Jane Jonsdottir, 19 år från Island, avgjorde matchen med sitt 2-1 mål i hemmapremiären mot Djurgården.
Sveindis Jane Jonsdottir, 19 år från Island, avgjorde matchen med sitt 2-1 mål i hemmapremiären mot Djurgården.Foto: Lasse Ottosson

Djurgården höll på att vinna igen mot Kristianstads DFF. Tack vare lite mer vilja, attityd och supertalangen Jonsdottir vände KDFF matchen. Laget tog säsongens första seger.

”Det är otroligt viktigt att få med sig poäng i de första omgångarna”
Elisabet Gunnarsdottir, tränare

– Det går inte att beskriva hur skönt det målet var. Inledningen på en säsong är alltid tuff och det är ett mentalt spel, säger Elisabet Gunnarsdottir, tränare.

Elisabeth ”Beta” Gunnarsdottir, tränare i KDFF.
Elisabeth ”Beta” Gunnarsdottir, tränare i KDFF.Foto: Lasse Ottosson

– Det är otroligt viktigt att få med sig poäng i de första omgångarna, så att man känner att man är med på den övre halvan.

Förra året hade Kristianstads DFF mycket svårt mot Djurgårdens IF. KDFF tog bara en poäng av sex möjliga mot laget.

Matchen KDFF–Djurgårdens IF slutade 2–1 (0–1).

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.