GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Här har misstänkte pedofilen jobbat – 25 förskolor och två fritidshem

En barnskötare som jobbat på en förskola är inlåst på häktet, misstänkt för våldtäkt mot barn.
Den misstänkte pedofilen har jobbat på 25 av kommunens förskolor – plus två fritidshem.
Här är hela listan.
Kristianstad • Publicerad 6 maj 2022

I början på förra veckan häktades den misstänkte pedofilen i 50-årsåldern. Mannen har erkänt misstanken om barnpornografibrott, men nekar till våldtäkt mot barn (han är misstänkt för ett övergrepp).

Sedan 2018 har han jobbat eller praktiserat på olika förskolor i Kristianstad. Han har jobbat på 25 förskolor i Kristianstads kommun samt två fritidshem. Det finns totalt 48 kommunala förskolor i Kristianstads kommun. På vissa förskolor har han bara varit en dag – andra i flera månader.

”Under torsdagen kommer det att gå ut information till alla vårdnadshavare. Det sker digitalt via det som kallas Unikum”
Anders Månsson, tillförordnad barn- och utbildningschef

– Eftersom mannen varit anställd inom bemanningsenheten så blir det fort ett stort antal arbetsplatser som personen varit på, säger Anders Månsson, tillförordnad barn- och utbildningschef.

Mannen bodde tidigare i Västra Götaland. Även där jobbade han på förskolor. Där har han både varit anställd och vikarierat som förskollärare och vikarierat som elevassistent i närmare 20 år.

Anders Månsson, tillförordnad barn- och utbildningschef i Kristianstads kommun.
Anders Månsson, tillförordnad barn- och utbildningschef i Kristianstads kommun.Foto: Simon Rehnström

Stöd och hjälp

Har du som vårdnadshavare/förälder har frågor eller funderingar? Prata med pedagogerna på ditt barns avdelning. Vid behov kontakta rektor.

Behöver du som vårdnadshavare professionellt samtalsstöd ? Kontakta din vårdcentral.

Vid oro för ditt barn kan du kontakta din barnavårdscentral (BVC), Barn- och ungdomspsykiatrimottagningen (BUP), 044–309 23 00 eller BUP Första linjen, 044–309 40 04.

För råd och stöd kan du också kontakta Arbete- och välfärdsförvaltningen för råd och stöd, Familj, barn och ungdom. Kristianstads kommuns Medborgarcenter kan också hjälpa till att lotsa dig till kommunens olika verksamheter, 044–13 50 00.

Misstänker du att ditt barn utsatts för övergrepp eller vill lämna upplysningar? Kontakta Polisen, 114 14.

När den misstänkte pedofilen flyttade till Kristianstadstrakten fick han anställning genom bemanningsenheten, en slags vikariepool, och fick jobb som barnskötare.

Första jobbet fick han i mars 2018. Kommunen är nu klar med kartläggningen av alla anställningar som den misstänkte barnskötaren haft.

– Under torsdagen kommer det att gå ut information till alla vårdnadshavare. Det sker digitalt via det som kallas Unikum, säger Anders Månsson.

Fakta

Här har den misstänkte pedofilen jobbat

Backsläntens förskola

Dahlgårdens förskola

Diamantens förskola

Gamlegårdens förskola

Helgedals förskola

Kryddgårdens förskola

Kulladals förskola

Kulltorpskolan

Lekholmens förskola

Linderöds förskola

Månsagårdens förskola

Näsbyvillans förskola

Parkskolan

Skogsgläntans förskola

Slättängens förskola

Smedjegårdens förskola

Sommarlust förskola

Svalans förskola

Tallbackens förskola

Tvedegårds förskola

Uddegårdens förskola

Villa förskola

Vä förskola

Västra Vrams förskola

Åsums förskola

Ängslyckans förskola

Österängs förskola

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.