1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Gratis test för föräldrar med delad vårdnad

Många pendlare och barnfamiljer där föräldrarna bor på olika sidor av Öresund har hamnat i kläm på grund av gränsstängningarna.
Skåne • Publicerad 5 mars 2021
Region Skåne erbjuder nu gratis testning för föräldrar med delad vårdnad över sundet och deras tonåringar.
Region Skåne erbjuder nu gratis testning för föräldrar med delad vårdnad över sundet och deras tonåringar.Foto: Ole Berg-Rusten

Region Skåne erbjuder nu gratis testning för föräldrar med delad vårdnad över sundet och deras tonåringar, meddelar Region Skåne i ett pressmeddelande.

För att få testa sig gratis behöver man som förälder kunna styrka att man har delad vårdnad av barn, som är bosatta i Sverige. Det ska styrkas med barnets personbevis, utdrag ur folkbokföringen för föräldern bosatt i Danmark samt legitimation på den föräldern som testas. Barn under 12 år behöver inte testa sig.

Carl Johan Sonesson (M), Region Skåne.
Carl Johan Sonesson (M), Region Skåne.Foto: Bosse Nilsson

– Jag är glad att vi har lösningar som lättar för en grupp barn och föräldrar som kommit i kläm genom gränsstängningarna. En liten lättnad ökar inte smittspridningen men ger stora vinster socialt och mänskligt, säger Carl Johan Sonesson (M), ordförande i Region Skåne och i samarbetsorganisationen Greater Copenhagen i ett pressmeddelande.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.