1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Gömde kalashnikov på vind – får tre års fängelse

Männen i 35- och 40-årsåldern döms båda till fängelse för grovt vapenbrott. Polisen hittade vapnen, bland annat en kalashnikov, vid ett tillslag i en lägenhet på en mindre ort utanför Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 11 maj 2021
Flera vapen hittades i lägenhet, hos en man, utanför Kristianstad. Nu har han och ytterligare en man dömts för grovt vapenbrott. Straffet: tre års fängelse.
Flera vapen hittades i lägenhet, hos en man, utanför Kristianstad. Nu har han och ytterligare en man dömts för grovt vapenbrott. Straffet: tre års fängelse.Foto: Ur polisens förundersökning

Polisens spanare misstänkte att försäljning av knark pågick i närheten av lägenheten. Därför gjorde polisen en husrannsakan. Polisen hittade både vapen och magasin. Två män, en i 35-årsåldern och en i 40-årsåldern, var i lägenheten när polisen kom.

”Ett livsfarligt vapen som helt saknar lagligt användningsområde”
Kristianstads tingsrätt, ur domen

På vinden fann polisen en lätt kulspruta, en så kallad kalashnikov, 60 skarpa kulpatroner och två magasin som passar till kulsprutan. På vinden fanns också en pistol med magasin och skarpa kulpatroner.

Mannen i 40-årsåldern, nekar till brott. Han sa att han inte kände till att han måste ha tillstånd för vapnen. Dna från mannen i 35-årsåldern hittades på ett av vapnen, men han säger att han bara förvarat vapnen.

Kristianstads tingsrätt dömer båda männen till tre års fängelse för grovt vapenbrott. Om kulsprutan står det i domen: ”ett livsfarligt vapen som helt saknar lagligt användningsområde”.

Mannen i 35-årsåldern är helt ostraffad sedan tidigare.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.