GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fritidsgårdarna i byarna kommer inte att öppna

Fritidsgårdarna utanför Hässleholms stad kommer att fortsätta hålla stängt.
Hässleholm • Publicerad 10 november 2022
Kultur- och fritidsnämnden har sett ett behov av fritidsgårdar i samtliga större tätorter i kommunen: Hässleholm, Sösdala, Hästveda, Bjärnum, Vittsjö, Vinslöv och Tyringe.
Kultur- och fritidsnämnden har sett ett behov av fritidsgårdar i samtliga större tätorter i kommunen: Hässleholm, Sösdala, Hästveda, Bjärnum, Vittsjö, Vinslöv och Tyringe.Foto: Claes Jonasson

Nedskärningar står i fokus i den styrande majoritetens förslag till budget för 2023 samt flerårsplan för åren därpå.

Några pengar till att öppna fritidsgårdar i kransorterna, så som man annars planerat, finns inte avsatta varken under 2023 eller 2024.

– Det finns inga möjligheter nu, säger kommunstyrelsens nya ordförande Hanna Nilsson (SD).

– Vi har skjutit dem på framtiden. Vi vill inte heller peka ut var de ska starta, utan det får behovet avgöra, tillägger hon.

Hanna Nilsson (SD).
Hanna Nilsson (SD).Foto: Simon Rehnström

I början av året lät det annorlunda. Då drev SD tillsammans med S och C i igenom ett beslut om att arbeta in ytterligare 3,4 miljoner kronor i den strategiska planen för 2023-2025, pengar som skulle vara öronmärkta för till fritidsgårdsverksamhet.

”Sverigedemokraterna i Hässleholm har nu varit med och sett till att vi åter startar upp fritidsgårdarna i våra kransorter” skrev Hanna Nilsson (SD) och Johan Peltonen (SD) i en insändare.

Nu visar det sig att pengar saknas och partiet tvingas backa. Kultur- och fritidsnämnden ska fram till 2025 spara 4,4 miljoner kronor enligt budgeten som lagts av SD, M och KD.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.