1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Framsteg i utredningen – två anhållna för misstänkt mordförsök

Två män i 20-årsåldern är misstänkta för inblandning i skjutningen på Gamlegården. Den nye misstänkte i ärendet anhölls under torsdagskvällen.
Kristianstad • Publicerad 4 september 2020
Tydliga blodspår syntes på brottsplatsen dagen efter det misstänkta mordförsöket.
Tydliga blodspår syntes på brottsplatsen dagen efter det misstänkta mordförsöket.Foto: Lasse Ottosson

Det misstänkta mordförsöket på Gamlegården inträffade under natten till onsdagen. En man i 35-årsåldern blev skjuten i benet.

Polisen grep en man i 20-årsåldern senare samma dag. Han misstänks för inblandning i skjutningen och anhölls sedan av åklagare.

På torsdagen fick polisen in nya uppgifter. En man till, också han i 20-årsåldern, blev då misstänkt.

Folk som har sett, hört eller vet något om skjutningen uppmanas höra av sig. ”Gör du det via nätet eller via telefon så kan du vara anonym. Skulle man veta vem som har gjort det så kan man berätta det där utan att det spåras tillbaka på något sätt”, säger Martin Thornell som tillsammans med Malin Sjöblom är kommunpolis i Kristianstad.
Folk som har sett, hört eller vet något om skjutningen uppmanas höra av sig. ”Gör du det via nätet eller via telefon så kan du vara anonym. Skulle man veta vem som har gjort det så kan man berätta det där utan att det spåras tillbaka på något sätt”, säger Martin Thornell som tillsammans med Malin Sjöblom är kommunpolis i Kristianstad.Foto: Lasse Ottosson
”Jag tror att människor vet vem eller vilka som har gjort det här. Ibland är det av rädsla som man inte berättar, men ibland är det bara av dumdristighet, tror jag,” säger Martin Thornell, kommunpolis.
”Jag tror att människor vet vem eller vilka som har gjort det här. Ibland är det av rädsla som man inte berättar, men ibland är det bara av dumdristighet, tror jag,” säger Martin Thornell, kommunpolis.Foto: Lasse Ottosson

– Han hämtades in för förhör i går eftermiddag. Han anhölls senare under kvällen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel på fredagsmorgonen.

Mannen som anhölls på onsdagen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Mannen som anhölls på torsdagen är misstänkt på sannolika skäl, alltså en starkare misstanke.

Åklagaren har fyra dygn på sig att fatta beslut om de två männen ska begäras häktade eller släppas på fri fot.

– Flera åtgärder i utredningen ska göras innan åklagare kan fatta beslut om häktning, säger Robert Loeffel.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.