1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fotboll: Publik får titta på lokala matcher

Svenska Fotbollförbundet har gått ut med nya riktlinjer. Nu är det tillåtet att släppa in max 50 personer, men alla måste hålla 1,5 meters avstånd.
Kristianstad • Publicerad 11 augusti 2020
Nosaby IF släpper redan in publik på sina matcher.
Nosaby IF släpper redan in publik på sina matcher.Foto: Tommy Svensson

Regeringen håller fast vid max 50 personer på offentliga tillställningar. Men Svenska Fotbollförbundet har nu öppnat för klubbarna att släppa in på publik på sina matcher. Det gäller bara på idrottsplatser som har stängsel. Det finns också krav på att publiken kan hålla avstånd, att det finns handsprit, att det inte blir trängsel och att det finns ansvariga som ser till att reglerna hålls.

För fotbollen i nordöstra Skåne innebär det att max 50 personer i publiken tillåts på matcher i herrarnas division 2 och lägre divisioner. Samma regler gäller från damernas division 1 och lägre divisioner.

Klubbar som vill fortsätta spela utan publik får så klart göra det.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.