Annons
  1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Flicka under tio år har dött efter drunkning utanför Broby

En flicka har dött efter drunkningsolyckan utanför Broby i torsdags kväll.
Polisen utreder händelsen som vållande till annans död.
– Självklart är många chockade och det måste vi ta hänsyn till, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.
Östra Göinge • Publicerad 13 juni 2023 • Uppdaterad 14 juni 2023
kollage
kollage

Flickan, som var under tio år, fördes med ambulans till sjukhus efter att hon hittats livlös i en pool på en adress utanför Broby på torsdagskvällen.

– Flickan avled på sjukhuset under helgen. De anhöriga är underrättade, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, på måndagen.

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Annons

I torsdags upprättades en polisanmälan om vållande till kroppsskada. Rubriceringen ändrades i helgen till vållande till annans död.

– Det finns ingen person som är misstänkt för brott. Vi utreder detta för att få klarhet i hur omständigheterna såg ut när flickan drunknade, säger Robert Loeffel.

Polisens utredning fortsätter med bland annat förhör.

– Vi har förhört människor som befunnit sig på platsen i samband med händelsen. Vi kommer att förhöra fler. Vi har inte kunnat prata med alla ännu. Självklart är många chockade och det måste vi ta hänsyn till.

Mikael HallqvistSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons