Flera tips efter skottlossningen på Gamlegården

Två veckor efter mordförsöken på Gamlegården är ingen gripen. Polisen arbetar nu med tipsen från allmänheten. Tips om mopeden eller motorcykeln som användes vid dådet är intressanta.
Kristianstad • Publicerad 19 augusti 2021
Den 3 augusti blev två män i 20- till 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern allvarlig skadade i samband med skottlossning på Gamlegården.
Den 3 augusti blev två män i 20- till 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern allvarlig skadade i samband med skottlossning på Gamlegården.Foto: Simon Rehnström

Det har gått två veckor sedan tre personer blev beskjutna utanför Gamlegårdens centrum, mitt på dagen den 3 augusti. Två män i 20- till 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern blev allvarligt skadade. Någon sköt mot dem från en moped eller motorcykel.

”Vi får undersöka vilka av tipsen som är intressanta för utredningen”
Pernilla Åström, åklagare

Polisen jobbar intensivt med utredningen. Exakt vad de gör vill åklagaren inte gå in på.

Ingen är i nuläget gripen (frihetsberövad). De tre ungdomar som tidigare satt anhållna är inte längre misstänkta.

Polisen har vädjat till allmänheten om att komma in med tips. De ville gärna ha in uppgifter från vittnen som sett den moped eller motorcykel som gärningsmännen körde. Den kan ha setts på Kulltorp, Österäng eller Egna Hem.

– Vi har fått in en hel del tips som är dokumenterade och som håller på att analyseras, säger Pernilla Åström, åklagare som leder förundersökningen.

– Vi får undersöka vilka av tipsen som är intressanta för utredningen. Man lägger ett stort pussel.

Är någon misstänkt?

– Det är ingen uppgift som vi går ut med, säger Pernilla Åström.

Tidigare i utredningen har polisen arbetat med att säkra spår från brottsplatsen, med att knacka dörr i området och övervakat flera stadsdelar i Kristianstad med drönare.

Henrik NordellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.