GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Flera offer efter skjutningen i Glimåkra – man anhållen

En man har gripits och anhållits som misstänkt efter skjutningen i Glimåkra i lördags.
Östra Göinge • Publicerad 20 juni 2022
En man har anhållits efter skjutningen i Glimåkra i lördags.
En man har anhållits efter skjutningen i Glimåkra i lördags.Foto: Andreas Holm

Det var på lördagskvällen, klockan 19.21 som polisen larmades om skottlossning i centrala Glimåkra.

En eller flera personer misstänktes ha avlossat skott från en bil mot en fastighet på Storgatan och sedan lämnat platsen. Ingen person ska ha skadats, men brottsrubriceringen angavs ändå som försök till mord.

På måndagsmorgonen hade ärendet precis hamnat på åklagare Zebastian Trolle Liljegrens bord. Han betonar att han ännu inte hunnit sätta sig in i ärendet, men att en man anhållits som misstänkt.

Polisen spärrade av ett stort område kring platsen.
Polisen spärrade av ett stort område kring platsen.Foto: Jens Christian

– Det kan finnas fler misstänkta, säger Trolle Liljegren också.

Tre målsäganden, alltså offer som kan ha utsatts för brott i samband med skjutningen, ingår i utredningen som alltså fortsätter.

– Man ska hålla förhör med den som är gripen och anhållen. I övrigt så finns det inget som jag vill eller kan yttra mig om nu. Jag har precis fått ärendet till mig, säger Trolle Liljegren.

Foto: Jens Christian
Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.