1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Fler vårdas på CSK för covid

Antalet smittade med corona fortsätter att öka väldigt mycket. Lika många inlagda på CSK för covid-19 nu som det var tidigt i somras. Sjukhuset förbereder sig på att ta emot ännu fler.
Kristianstad • Publicerad 21 oktober 2020
Stor ökning. Fler testas och fler får bekräftat att de har covid-19 i Skåne. Fler vårdas på sjukhus igen.
Stor ökning. Fler testas och fler får bekräftat att de har covid-19 i Skåne. Fler vårdas på sjukhus igen.Foto: Ole Berg-Rusten

De senaste tio dagarna har antalet smittade med covid-19 ökat väldigt mycket i Skåne. Och fler har blivit inlagda på sjukhusen.

Smittskyddsläkaren Eva Melander säger:

– Det är en mycket oroväckande utveckling. Jag vill verkligen understryka vikten av att alla följer de rekommendationer vi har.

”Det är en mycket oroväckande utveckling. Jag vill verkligen understryka vikten av att alla följer de rekommendationer vi har”, säger Eva Melander, smittskyddsläkare.
”Det är en mycket oroväckande utveckling. Jag vill verkligen understryka vikten av att alla följer de rekommendationer vi har”, säger Eva Melander, smittskyddsläkare.Foto: Johan Nilsson/TT

– Att fortsätta hålla avstånd, tvätta händerna ofta och inte träffa andra när du har symtom. Kan du jobba hemifrån är det bra, likaså att tänka på att hålla avstånd om du behöver åka buss och tåg.

På Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) är åtta personer inlagda. Det är lika många som det var tidigt i somras. Under långa perioder har det varit noll personer inlagda för covid-19.

CSK förbereder för att kunna ta emot ännu fler patienter.

Totalt finns det nu 24 personer inlagda på sjukhus för covid i Skåne: 2 på intensivvården i Lund. Övriga finns i Malmö (10), Helsingborg (3) och Trelleborg (1).

315 nya fall har upptäckts det senaste dygnet. Det är dubbelt så många som hittills upptäckts under ett dygn i oktober månad.

Antalet fall per 100 000 invånare har ökat från 20 till 59.

Totalt antal fall i Skåne hittills är 7 438, och 284 har avlidit.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.