1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Festivalkollo för hårdrockande tjejer

Sommaren 2022 är det tredje gången som Sweden Rock-kollo arrangeras. Tjejer 14-17 år som älskar hårdrock kan ansöka. Lägret är helt gratis.
Hällevik • Publicerad 14 mars 2022
Några av tjejerna som var med på Sweden Rock-kollo på Hällevikslägret sommaren 2019.
Några av tjejerna som var med på Sweden Rock-kollo på Hällevikslägret sommaren 2019.Foto: Pressbild

Rockmusiken, inte minst hårdrock, är dominerad av män. Därför satsar Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival på unga tjejer som älskar och vill spela hårdrock.

Tjejer 14–17 år som vill vara med i fyra dagar på Sweden Rock-kollo kan ansöka. Lägret den 5-9 juni.

Sweden Rock Festival 2019.
Sweden Rock Festival 2019.Foto: Christian Hylse

– Att få hålla på med rockmusik både praktiskt och teoretiskt under fyra dagar är en dröm för många unga tjejer. Vi vänder oss till alla, vare sig en är cis eller trans, säger Emma Heimersson, utvecklingsledare inom musik på Studiefrämjandet.

Ledare på lägret är de fyra tjejerna i hårdrocksbandet Browsing Collection.

Du kan anmäla dit fram till den 15 mars. Kollot arrangeras på Hällevikslägret (ligger nära Norje). Lägret avslutas med ett studiebesök på Sweden Rock Festival, SRF. SRF är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från 50 länder dit.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.