1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Fem restauranger till salu i Kristianstad – på två veckor

De senaste veckorna har flera restauranger i Kristianstad med omnejd lagts ut till försäljning.
Bara i innerstan ligger annonser ute på Blocket på fem olika matställen.
Kristianstad • Publicerad 23 februari 2023
Shalimar, Coffeehouse och Ebisu säljs.
Shalimar, Coffeehouse och Ebisu säljs.Foto: Lasse Ottosson, Ingela Rutberg, Karin Ferneborg
Ebisu Bubble Tea är en av restaurangerna som på sistone har lagts ut till försäljning.
Ebisu Bubble Tea är en av restaurangerna som på sistone har lagts ut till försäljning.Foto: Lasse Ottosson

– Det är inte så lätt att sälja i dessa tider, säger Mario Hicheri, ägare till Coffeehouse & PS!.

Den 21 januari las La Marina Restaurant i Åhus ut till försäljning på Blocket.

Beli Ademsson köpte ifjol Narin Yuseins restaurang Novum (tidigare Narins) och öppnade istället curryrestaurangen Shalimar.
Beli Ademsson köpte ifjol Narin Yuseins restaurang Novum (tidigare Narins) och öppnade istället curryrestaurangen Shalimar.Foto: Ingela Rutberg

Drygt två veckor senare hade fyra restauranger i centrala Kristianstad också lagts ut till försäljning på marknadsplatsen.

Den italienska restaurangen La Marina Restaurant, belägen intill rondellen i Åhus, genomförde ett ägarbyte för ett år sedan men är nu till salu på nytt.

Två Kristianstadsrestauranger som riskerar att bli kortvariga är Shalimar och Ebisu Bubble Tea. Den förstnämnda öppnade på Södertorg 1 januari 2022. Precis som kedjans två restauranger i Island och Storbritannien har de satsat på curry och tandoori.

Emma Vu är en av delägarna till relativt nyöppnade Ebisu Bubble Tea.
Emma Vu är en av delägarna till relativt nyöppnade Ebisu Bubble Tea.Foto: Lasse Ottosson

Ebisu Bubble Tea öppnade så sent som 7 juni 2022 och är ett kafé inriktat på bubbelte, men säljer även vietnamesisk mat.

Ägarduon skriver i annonsen att inventarierna medföljer vid ett köp och välkomnar diskussioner kring andra idéer och tankar än den nuvarande inriktningen.

Lilla Nam Viet Restaurang på Västra Storgatan är ytterligare en vietnamesisk restaurang som nyligen lagts ut till försäljning. Det är inte första gången den är till salu.

Mario Hicheri är ägare till Coffeehouse & PS!.
Mario Hicheri är ägare till Coffeehouse & PS!.Foto: Karin Ferneborg

En desto mer hemlighetsfull försäljning är den som på Blocket marknadsförs som ”Populärt etablerat matställe i Kristianstad”, men där någon övrig information om vad det är för restaurang inte framgår.

Den annons som legat ute klart längst på Blocket är Coffeehouse & PS!. Ägaren Mario Hicheri beskriver i annonsen att försäljningsplanerna funnits sedan före coronapandemin bröt ut. Anledningen till försäljningen är privata skäl.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.