GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Falsk polis lurade 90-åring – fick både kort och kod

En falsk polis lurade en man i 90-årsåldern från Kristianstad och lyckades komma över både mannens bankkort och kortkod.
Kristianstad • Publicerad 7 november 2022
Mannen i 90-årsåldern överlämnade sitt bankkort och sin kortkod till bedragaren.
Mannen i 90-årsåldern överlämnade sitt bankkort och sin kortkod till bedragaren.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det misstänkta bedrägeriet inträffade i Kristianstad under lördagen, enligt polisen. Bedragaren kom hem till mannen och uppgav att hen behövde hämta mannens bankkort.

– Det är någon som utger sig för att vara från polisen och kommer och hämtar kort och kod, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen.

Enligt Sara Andersson är det okänt av vilken anledning bedragaren uppgett att hen behövde kortet.
Enligt Sara Andersson är det okänt av vilken anledning bedragaren uppgett att hen behövde kortet.Foto: Polisen

När polisanmälan gjordes var det okänt hur mycket pengar bedragaren kommit över.

– Han har inte kunnat kontrollera om pengarna är borta då han inte har internetbank, men han hade ett femsiffrigt belopp på kortet, säger Sara Andersson.

Det är okänt av vilket skäl bedragaren uppgett att hen behövde kortet.

Förra helgen inträffade liknande bedrägerier i Malmö och Helsingborg, varefter polisen gick ut med en varning till de äldre skåningarna

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.