1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Explosion vid entré till bostadshus

Polis, ambulans och räddningstjänsten larmades natten till måndag till ett flerfamiljshus på Vilan i Kristianstad. På platsen har entrédörr fått skador efter någon form av detonation.
Kristianstad • Publicerad 15 februari 2021
210215 Kristianstad. Ett flerfamiljshus på poppelvägen i Kristianstad drabbades av en explosion. En ruta i entredörren till en av trapppuppgångarna sprängdes, innegården är avspärrad av polisen och bombtekniker är kallade till platsen.  Ett flertal polispatruller är på plats.Nationella bomgruppen på plats i Kristianstad ocvh genomför tekniks undersökning.
210215 Kristianstad. Ett flerfamiljshus på poppelvägen i Kristianstad drabbades av en explosion. En ruta i entredörren till en av trapppuppgångarna sprängdes, innegården är avspärrad av polisen och bombtekniker är kallade till platsen. Ett flertal polispatruller är på plats.Nationella bomgruppen på plats i Kristianstad ocvh genomför tekniks undersökning.Foto: jens christian

Larmet om detonationen på Poppelvägen i Kristianstad kom in strax före klockan 01 på måndagen. Räddningstjänsten och polisen larmades till platsen.

– Vi har en mindre explosion vid en entrédörr till ett flerfamiljshus. Det är inga personskador, endast begränsade materiella skador, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl hos polisen i region Syd.

Under natten har bombtekniker och kriminaltekniker arbetat vid platsen. Inga lägenheter har skadats eller behövt utrymmas.

Vid 06.30 på morgonen var teknikernas arbete klart på platsen och avspärrningen kunde hävas. Det har nu inletts en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen kommer att knacka dörr i området under dagen och ska hålla förhör. Det finns ingen misstänkt för brottet i nuläget.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.