1. Svenska
  2. العربية
  3. English

Elstöd till söder från den 20 februari

Elstödet till 4,3 miljoner hushåll i elprisområde 3 och 4 (södra Sverige) börjar betalas ut enligt plan, närmare bestämt från den 20 februari, meddelar Försäkringskassan.
Inom ett par dagar efter det bör de allra flesta ha fått sina pengar, enligt generaldirektör Nils Öberg.
Ekonomi • Publicerad 31 januari 2023 • Uppdaterad 3 februari 2023
elstöd split
elstöd split

För att underlätta utbetalning bör berörda kunder anmäla sitt bankkonto till Swedbanks kontoregister, senast den 13 februari.

Försäkringskassan har byggt ett alldeles nytt betalningssystem för elstödet.

"Vi har lyckats skapa detta på oerhört kort tid. En annan bra sak är att systemet kommer kunna återanvändas, inte bara för nästa utbetalning av elstöd utan även för andra slags krisstöd om det skulle behövas i framtiden", säger Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg i ett pressmeddelande.

Utbetalningarna startar 20 februari, sen tar det ett par bankdagar innan pengarna finns på kontot.

– I stort sett kommer alla utbetalningar att lämna Försäkringskassan inom ett par dagar, säger Nils Öberg på en pressträff.

För att det ska så fort som möjligt bör de som räknar med att få pengar anmäla sitt konto hos Swedbank som är den bank som sköter utbetalningarna. Information finns på bankens hemsida om hur det går till.

Om inte man har ett konto känt för Försäkringskassan kommer utbetalningar att ske via utbetalningsavier.

(TT/BLT)
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.