GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Elev mordhotade skolpersonal: Väktare och låsta dörrar

Broby • Publicerad 14 januari 2022 • Uppdaterad 14 januari 2022
Göingeskolan Broby, är en 7-9 skola.
Göingeskolan Broby, är en 7-9 skola.Foto: Bosse Nilsson

Två dagar före jullovet mordhotade en elev på Göingeskolan en i personalen. Eleven stängdes av. Händelsen är polisanmäld. Skolan har beslutat om höjd säkerhet för personen som blev hotad, låsta dörrar och väktare på plats.

”I det här fallet handlar det enbart om ett verbalt hot”
Cecilia Flood, skolchef

Det råder nolltolerans vad gäller verbala och fysiska hot på skolorna i Östra Göinge. Det säger skolchefen Cecilia Flood.

– I det här fallet handlar det enbart om ett verbalt hot, säger hon.

Skolan tillkallade polis och en anmälan gjordes. Även kommunens säkerhetsansvarige kopplades in. En risk- och säkerhetsbedömning gjordes.

Cecilia Flood,  skolchef.
Cecilia Flood, skolchef.

– Eleven stängdes av i fem dagar och säkerhetsberedskapen höjdes. Dörrar låstes, men vi valde att hålla en öppen. Skolan kallade också in vaktbolag som fanns kvar under de två sista dagarna på terminen.

”Vi måste vara säkra på att andra elever får trygghet och studiero”
Cecilia Flood

De första dagarna på vårterminen har vakter också varit på plats. Eleven är fortfarande avstängd.

– Vi måste vara säkra på att andra elever får trygghet och studiero, säger Cecilia Flood.

Eleven ska efter avstängningen få undervisning på annat sätt än i skolan.

– Något vi utvärderar efter hand.

Polisutredning pågår. Skolan gör också en utredning om eleven, som är under 15 år,. Skolan har också gjort en orosanmälan till socialen.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.