1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Efterlängtad förskola invigd

Äntligen kunde barn och personal flytta in i nya Tvedegårds förskola. ”Helt underbart”, säger rektorn Annika Ericsson.
Kristianstad • Publicerad 22 september 2020
Tvedegårds förskola har vuxit från sex till åtta till tio avdelningar. Den är nu den största förskolan i kommunen. Den 21 september var det invigning för barn, föräldrar och personal.
Tvedegårds förskola har vuxit från sex till åtta till tio avdelningar. Den är nu den största förskolan i kommunen. Den 21 september var det invigning för barn, föräldrar och personal.Foto: Lasse Ottosson

2016 dömdes lokalerna på gamla Tvedegårds förskola på Näsby ut. Barn och förskolepersonal flyttade till paviljonger. Därifrån har de sett en ny förskola för 82 miljoner kronor växa fram. På måndagen kunde den äntligen invigas.

Amadeuz klipper bandet med stor koncentration med rektor Annika Ericsson och kompisar intill.
Amadeuz klipper bandet med stor koncentration med rektor Annika Ericsson och kompisar intill.Foto: Lasse Ottosson

– Det är helt underbart. Fina, fräscha lokaler och så stora fönster där vi kan se ut över den här gården där man bevarat träden. Man ser hur det glittrar i ögonen på barnen när de ska välja vad de vill leka med, säger rektorn Annika Ericsson.

De gamla äppelträden har bevarats utanför den nya förskolan.
De gamla äppelträden har bevarats utanför den nya förskolan.Foto: Lasse Ottosson

Förskolan skulle varit klar i maj. Men flytten har blivit försenad till september.

– Personalen har hela tiden med glatt humör gjort det bästa av situationen. Det har blivit en sådan sammanhållning i personalgruppen, säger Annika Ericsson.

Daniél Tejera (L), ordförande, och Ulrika Tollgren (S), vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, med ett insektshotell i present.
Daniél Tejera (L), ordförande, och Ulrika Tollgren (S), vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, med ett insektshotell i present.Foto: Lasse Ottosson
Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.