1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Efter larmet på Gamlegården: Egentillverkad bomb vid bil

Efter att flera smällar hörts på Gamlegården larmades polisen. Intill en bil hittades en misstänkt bomb.
– Vi utreder varför den har hamnat vid den aktuella bilen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Kristianstad • Publicerad 19 april 2022 • Uppdaterad 25 april 2022
Robert Loeffel berättar att den misstänkta bomben som hittades på Gamlegården under söndagen ska ha varit en egentillverkad bomb.
Robert Loeffel berättar att den misstänkta bomben som hittades på Gamlegården under söndagen ska ha varit en egentillverkad bomb.Foto: TT

Polisen larmades till en parkering på Gamlegården klockan 21.56 på söndagskvällen. Strax innan hade det hörts ett antal smällar i området.

Ett flertal polispatruller var synliga i området kring Albogatan. I närheten av en bil låg en misstänkt spränganordning och området runt bilen spärrades av. Nationella bombskyddet kallades till platsen.

– Det verkar ha varit någon form av egentillverkat föremål. Det ska alltså inte röra sig om någon fyrverkeripjäs eller banger, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

– Nationella bomskyddet kontrollerade att föremålet kunde hanteras på ett säkert sätt så att det inte utgjorde fara för andra, säger Robert Loeffel.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. På tisdagen hade polisen ännu ingen brottsmisstänkt.

– Vi kommer nu att utreda varför föremålet har hamnat vid den aktuella bilen, säger Robert Loeffel.

Inga personer kom till fysisk skada i samband med händelsen.

Mikael HallqvistSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.