1. English
  2. English
  3. العربية

Drop in för covid-19 vaccinering på Gamlegården

Tycker du det är svårt att boka tid för covid-19 vaccinering? På tisdag den 21 september kan du få hjälp vid Gamlegårdens köpcenter, klockan 13-16. Näsby vårdcentral kommer att finnas på plats för att vaccinera direkt.
Kristianstad • Publicerad 17 september 2021 • Uppdaterad 20 september 2021
Foto: Länsstyrelsen Skåne/Region Skåne

Då kommer Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer att vara på plats. De har tolkar på flera språk och kan både hjälpa till med information och bokning av vaccintid.

Idag fredag kan du även få hjälp utanför Skandinaviska WAKF, en moské på Danska vägen 26 i Malmö. Samtidigt erbjuder Region Skåne drop-in-vaccination på plats.

”Vi har möjlighet att boka tider även för dem som inte har mobilt bank-id”
Fredrik Kristell, chef på Länsstyrelsen Skåne
Från den 20 september kan du boka vaccinering på vårdcentralen, med börjar den 1 oktober.
Från den 20 september kan du boka vaccinering på vårdcentralen, med börjar den 1 oktober.Foto: Johan Borehed

– Vi kommer till Skandinaviska WAKF under fredagsbönen på Danska vägen 26 i Malmö den 17 och 24 september klockan 14.00-16.00. Vi står utanför moskén och svarar på frågor om vaccination. Vi kan också till att boka covid-19-vaccination, säger Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

– Vi har möjlighet att boka tider även för dem som inte har mobilt bank-id.

– Vi har information på arabiska, somaliska och dari/pashto. Även Region Skåne kommer vara på plats och erbjuda vaccinering, säger han.

Inga-Lill BengtssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.