1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Distansundervisning för Kristianstads högstadieelever

Högstadieeleverna i Kristianstads kommun börjar vårterminen med distansundervisning, som Smittskydd Skånes rekommenderar.
Kristianstad • Publicerad 8 januari 2021
Kenth Olsson på den pressträff som kommunen höll när misstankarna mot barnskötaren uppdagades i augusti.
Kenth Olsson på den pressträff som kommunen höll när misstankarna mot barnskötaren uppdagades i augusti.Foto: Bosse Nilsson

På fredagsförmiddagen informerade Kristianstads kommun att eleverna i årskurs 7-9 ska undervisas på distans till och med fredag den 22 januari.

”Vi har inte bara ett utbildningsansvar utan även ett samhällsansvar för att göra det mindre trångt i kollektivtrafik och skolor”
Utbildningschef Kenth Olsson

–Det innebär att från terminsstarten finns det 6 000 elever i Kristianstads kommuns högstadie- och gymnasieskolor som har distansundervisning, säger utbildningschef Kenth Olsson.

– Vi har inte bara ett utbildningsansvar utan även ett samhällsansvar för att göra det mindre trångt i kollektivtrafik och skolor. När de rekommenderar full distans till den 24 januari så gör vi det, säger Kenth Olsson.

Det giller inte elever i särskolan, och rektorerna i kommunen har även möjlighet att besluta om andra undantag för elever som verkligen behöver vara i skolan.

Sofyan AswadSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.