unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Distansundervisning för Kristianstads högstadieelever

Högstadieeleverna i Kristianstads kommun börjar vårterminen med distansundervisning, som Smittskydd Skånes rekommenderar.
Kenth Olsson på den pressträff som kommunen höll när misstankarna mot barnskötaren uppdagades i augusti.
Kenth Olsson på den pressträff som kommunen höll när misstankarna mot barnskötaren uppdagades i augusti.
Foto: Bosse Nilsson

På fredagsförmiddagen informerade Kristianstads kommun att eleverna i årskurs 7-9 ska undervisas på distans till och med fredag den 22 januari.

quote
Vi har inte bara ett utbildningsansvar utan även ett samhällsansvar för att göra det mindre trångt i kollektivtrafik och skolor

–Det innebär att från terminsstarten finns det 6 000 elever i Kristianstads kommuns högstadie- och gymnasieskolor som har distansundervisning, säger utbildningschef Kenth Olsson.

– Vi har inte bara ett utbildningsansvar utan även ett samhällsansvar för att göra det mindre trångt i kollektivtrafik och skolor. När de rekommenderar full distans till den 24 januari så gör vi det, säger Kenth Olsson.

Det giller inte elever i särskolan, och rektorerna i kommunen har även möjlighet att besluta om andra undantag för elever som verkligen behöver vara i skolan.