1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Cityförändring. ”Det är roligt att vi får in fler kulturer”

Nya restauranger och ett kafé breddar matkulturen i centrum. Dessutom börjar stadskärnan få en ny mix av butiker, matställen och service. ”Roligt, det är det vi har spått att det ska bli”, tycker Charlotte Svärd.
Kristianstad • Publicerad 21 januari 2022
Charlotte Svärd, verksamhetsledare, Kristianstad city.
Charlotte Svärd, verksamhetsledare, Kristianstad city.Foto: Åsa Borglin

På tidigare Innergården blir det sushi på nya Sushi Maki Bar & Restaurang. På Södertorg har ett isländskt par startat indiska curry- och tandoorirestaurangen Shalimar. I Galleria Boulevard har Jafar Khafab startat Sweety Café med baklava och arabisk glass.

– Det är roligt att vi får in fler kulturer, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare på Kristianstad City.

Dessutom har en ny skräddare, Tailor skrädderi, flyttat in på Västra Storgatan, bredvid Symaskinshuset. Sedan tidigare finns ett skrädderi och en skomakare på Västra Vallgatan och Döbelnsgatan.

– Centrum går mer mot att bli en mötesplats och att ha fler tjänster. Det är en del av återbrukssamhället. Man kan göra fler ärenden i centrum. Det blir inte hundra procent shopping utan man kan även klippa sig, laga skorna, äta lunch och fika, säger Charlotte Svärd.

Nyligen blev det även klart att Specsavers flyttar in i H&M:s tidigare lokaler vid Cardellsgatan.

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.