1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Charlottesborg kan få fler bostäder

Charlottesborg kan få fler bostäder. HSB Skåne vill flytta dit sitt fastighetskontor och även bygga seniorboende. ”Kan bidra till tryggheten i området”, säger HSB:s vd.
Kristianstad • Publicerad 27 oktober 2020
HSB vill bygga seniorboende och flytta sitt kontor till Charlottesborg.
HSB vill bygga seniorboende och flytta sitt kontor till Charlottesborg.Foto: Mikael Persson

Det finns möjligheter att bygga mer på Charlottesborg. Och kommunen vill utveckla området. Men det krävs en ny detaljplan. Det har byggnadsnämnden nu har fått i uppdrag att ta fram.

HSB Skåne är positivt till planerna. HSB Skåne vill riva sitt servicehus vid Charlottesborgshemmet. De vill bygga ett hyreshus med hyresrätter istället.

”Vi vill bygga ett seniorboende. Att vårt kontor ligger på området tror vi också kan bidra till tryggheten”
Ann Irebo, vd på HSB Skåne

Tanken är också att HSB:s kontor, som i dag ligger på Cardellsgatan, ska flytta in i det nya hyreshuset. Det berättar Ann Irebo, vd på HSB Skåne.

– Vi vill bygga ett seniorboende. Att vårt kontor ligger på området tror vi också kan bidra till tryggheten, säger hon.

Det kan bli fler bostäder på Charlottesborg. Men först ska byggnadsnämnden ta fram en ny detaljplan. Den sätter upp regler för vad som får byggas och var.
Det kan bli fler bostäder på Charlottesborg. Men först ska byggnadsnämnden ta fram en ny detaljplan. Den sätter upp regler för vad som får byggas och var.Foto: Mikael Persson
”En massa hyreshus tror vi inte är bra. Radhus skulle däremot bli ett lyft”
Anders Zackrés, ordförande för Bostadsrättsföreningen Charlottesborg

Bostadsrättsföreningen Charlottesborg vill också se en satsning. Men föreningen vill inte att bygga något nytt. Det säger ordförande Anders Zackrés.

– En massa hyreshus tror vi inte är bra. Radhus skulle däremot bli ett lyft, men för det krävs en ny detaljplan, säger Anders Zackrés.

”HSB Skåne vill lyfta området. Det är bra att det händer något här”
Pierre Månsson (L), kommunalråd

Kommunalrådet Pierre Månsson (L) förklarar att det handlar om ett samarbete med HSB Skåne om hela området.

– Och även om att förtäta Charlottesborg. HSB Skåne vill lyfta området. Det är bra att det händer något här och att vi gör det tillsammans, säger Månsson.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.