1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Brobysjukhusets tillstånd gäller inte permanent boende

Ny dom slår fast att Brobysjukhuset är ett tillfälligt boende som inte får hyras ut som permanenta bostäder. Det innebär att ett vite på 250 000 kronor i månaden kan krävas ut från och med maj månad om fastighetsägaren inte vidtar åtgärder.
Östra Göinge • Publicerad 9 december 2021
Brobysjukhuset.
Brobysjukhuset.Foto: Inga-Lill Bengtsson

Brobysjukhusets bygglov för tillfälligt boende gäller inte för den verksamhet som bedrivs på Brobysjukhuset i dag, det vill säga uthyrning av bostäder.

På Brobysjukhuset finns drygt 200 hyresgäster folkbokförda. Brobysjukhusets fastighetsägare får nu fem månader på sig att tillse att verksamheten som bedrivs i byggnaden stämmer överens med bygglovet som gäller för tillfälligt boende.

Om inte beslutet följs kommer fastighetsägaren att få betala vite med 250 000 kronor per löpande månad från och med den 5 maj 2022.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.